Engels met 'Groove Me' vanaf groep 1

Geplaatst op 12 november 2017

De Engelse taal is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vele leenwoorden, zijn heel normaal in het Nederlands, zoals computer, mountainbike, website en apps. Bovendien wordt Engels ook steeds meer als voertaal gebruikt in het vervolgonderwijs en in het bedrijfsleven. Om kinderen hier goed op voor te bereiden, laten wij de kinderen al met Engels kennismaken in groep 1. Jonge kinderen kunnen zich een vreemde taal beter eigen maken dan ouder kinderen en volwassenen. Daarnaast kijken en luisteren kinderen vaak naar Engelstalige porgramma’s via de televisie of internet. Het is goed om hierbij aan te sluiten en dit verder uit te breiden.

De Engelse lessen worden digitaal gegeven met de methode Groove Me. Door te kiezen voor een digitale methode, is de uitspraak en de kwaliteit van de grammatica in het Engels gegarandeerd. In Groove.me wordt zowel het “real” Engels als het Amerikaans Engels aangeboden. Muziek is de basis van alle lessen. De muziek, die gebruikt wordt is ‘echte’ muziek: bekende popsongs en eigentijdse hits (de teksten zijn gescreend op passend taalgebruik). In de lessen wordt het thema van het liedje gebruikt om leerlingen Engels te leren. De liedjes voor groep 1 en 2 sluiten aan bij bekende thema’s, zoals de seizoenen, je lichaam en familie. Groep 3 en 4 krijgen eenvoudige popliedjes die de leerlingen al kunnen herkennen en meezingen. De groepen 5 t/m 8 krijgen aan de hand van moeilijkere popsongs ook grammatica en woordenschatoefeningen aangeboden.