Heeft u een vraag?

2015-2016 | Groep 1/2 A/B/C

2015-2016

De juffen Sita, Mirjam, Joy, Sanne en Janneke staan voor deze groepen.

Klankgebaren

In de kleuterklassen maken we gebruik van klankgebaren. Klik hieronder op de video's om te zien hoe deze gebaren eruit zien. Leuk om thuis te oefenen met uw kind!

De letters a tot en met g

De letters h tot en met n

De letters o tot en met z

Nieuws

Regelmatig vindt u hieronder het laaste nieuws uit de groep.
 

17-06-16

Speelhuisje
Jullie hebben vast al gezien dat het speelhuisje weg is. Het was niet meer veilig omdat de glijbaan begon te splinteren. We zijn ons druk aan het oriënteren op het grote aanbod nieuwe speeltoestellen. We hebben dankzij de sponsoractie wel al weer allemaal los buitenspeelmateriaal aangeschaft.

Zomer!
De laatste weken gaan we werken over Schatkist thema: 'De allerleukste zomer van olifant'. Wie thuis kampeerspulletjes heeft, die we mogen lenen, mag dat mee naar school nemen.

Rapport
Volgende week vrijdag gaan de rapporten mee, graag allemaal een stevige tas daarvoor meenemen. De rapportgesprekken vinden plaats op dinsdag 28 juni en maandag 4 juli, u krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Bijna groep 3
We hebben een tijd zitten puzzelen om onze groep 2 kinderen goed te verdelen over de 2 groepen 3 voor komend schooljaar. De nieuwe groepsindeling wordt binnenkort bekend gemaakt. De laatste weken gaan de kinderen op maandagochtend in de nieuwe groep 3 samenstelling bij juf Desiree werken.

19-05-16

Koningsspelen
Wat zijn we trots op de kinderen. Ze hebben zo goed gelopen en heel veel geld opgehaald. Ze gingen maar door met rennen. Het was erg gezellig dat er zo veel toeschouwers langs het parcourtje stonden. Het ontbijt was erg lekker en de kinderen waren allemaal zo mooi verkleed. Het was een topdag. Ouders die hebben geholpen reuze, reuze bedankt.

Schoolreis
Op dinsdag 10 mei zijn we met de kleuters naar Sanjesfertier geweest.  Voor veel kinderen was het de eerste keer in de bus. Het weer was top en de kinderen konden heerlijk binnen en buiten spelen. We zijn ook nog naar het dierentuintje geweest. De patatjes waren heerlijk en ook het ijsje smaakte best.  Het was een geslaagde dag.  De foto's vindt u binnenkort in het fotoalbum.

Boerderij
Deze week werken we over boerderijdieren. Dit past mooi bij ons bezoekje aan de boerderij. De komende periode werken we over vlinders en waterdiertjes. In de klas hebben we een bak met kikkervisjes. Het is altijd leuk om te zien hoe ze groeien. Op 19 mei zijn we met de kinderen naar de boerderij in Drachtstercompagnie geweest. De koeien werden voor het eerst in de wei gelaten, wat een mooi gezicht om te zien! De boer had speciaal gewacht met deze koeiendans voor ons! Het was super leuk en leerzaam. We kregen drinken en een kleurplaat van de boer. We hadden ook een mooi knutselwerk voor de boer gemaakt. Het is toch leuk dat je met 90 kinderen een bezoekje mag brengen aan de boerderij. Alle ouders bedankt voor het rijden. Zonder hulp kunnen we deze uitjes niet plannen. Zie voor de foto's het fotoalbum.

05-04-16

Open Dag
Wat hebben de kinderen hard gewerkt voor de open dag en wat zagen de klassen er prachtig uit! ’s Ochtends begonnen we op het plein met de muzikale opening. Wat hebben de kinderen goed gezongen met het Bolderlied. Daarna waren de klassen open voor de ouders en was er de mogelijkheid om te zien hoe het daar gaat. Die avond hebben we ook veel ouders gezien die de klassen kwamen bewonderen. Het was een drukke maar geweldige dag!

Juffendag
Wat zijn we verwend en wat zagen de kinderen er prachtig uit. Iedereen ontzettend bedankt! Het was een gezellige ochtend met elkaar.

Juf Desiree
Vanaf maandag 4 april krijgen de kinderen van groep 2 extra begeleiding van juf Desiree. Dit ter voorbereiding op groep 3. Ze zal per klas de kinderen ongeveer een uur per week op de maandag begeleiden in het lokaal naast juf Janneke en juf Sanne.

26-02-16

We hebben afgelopen weken gewerkt over vriendschap, Valentijn en verliefdheid. In de gang zijn de bomen prachtig versierd met hartjes en liefdeswensen. De liefde spat ervan af. Na de voorjaarsvakantie werken we over de lente en verbinding met de natuur. Ook zal Pasen niet ontbreken in de weken na de vakantie. Graag willen we van iedereen een babyfoto. Natuurlijk zullen de babyfoto’s van de juffen ook niet ontbreken. Na afloop van dit project gaan de foto’s weer mee naar huis.  

Biebbezoek
Juf Sita en juf Joy zijn met hun groep naar de bibliotheek geweest. De kinderen werden boven ontvangen door 'biebjuf' Rennie. Ze las een grappig verhaal voor over boer Boris en daarna mochten alle kinderen beneden een boek zoeken uit de bak van hun beginletter. Na een tijdje bladeren en lezen werden de boeken weer ingeleverd en deden we samen de bewegingen die bij een gedichtje hoorden. Ook gingen we tegenstellingen raden: Is het niet dag, dan is het ...nacht. Is het niet hard dan is het ...zacht. We vonden het allemaal erg leuk in de bieb en we willen alle ouders die hebben gereden nogmaals hartelijk bedanken! Foto's vindt u hier. De groep van juf Sanne en Janneke gaat 7 april naar de bibliotheek. Het opgavebriefje hangt op de deur. We zijn op een andere dag gegaan, want op dinsdag was het erg lastig. Er hebben al zes ouders zich opgegeven dus nog een of twee ouders en dan kan groep 1/2c ook naar de bibliotheek.

Schoonmaakavond
Op 14 maart gaan we weer een schoonmaakavond houden. We willen graag de gang/speellokaal en de klassen schoonmaken. Opgave graag bij de eigen leerkracht. Vele handen maken licht werk. Het is gezellig om met zijn allen de handen uit de mouwen te steken. Voor koffie en lekkers wordt gezorgd. Graag eigen emmers en doekjes meenemen. We beginnen om 19.00 uur en gaan tot ongeveer half negen door.

Voorstelling
26 februari hebben de kinderen genoten van een voorstelling die gegeven werd door studentes van een theateropleiding. Na de voorstelling werden er nog dansjes gedaan en met een groep nog een spel. De kinderen kregen een diploma mee. We hebben genoten.

29-01-16

Muziekmeester
We hebben afscheid genomen van meester Renco. De afgelopen acht weken heeft hij op de donderdag bij de kleuters leuke muzieklessen gegeven.  De kinderen kregen allemaal een mooi muziekdiploma.

Bibliotheekbezoek
Door de ijzel gingen de bezoeken niet door. Inmiddels zijn er nieuwe data bekend. Juf Sita (18 februari) en Juf Joy (19 februari) hebben genoeg rijders. De klas van juf Sanne kan zoals het nu staat niet heen want er is nog maar één opgave. Wie kan 16 februari met de groep van Juf Sanne mee? Graag bij juf Sanne of juf Janneke opgeven.

18-12-15

Sinterklaas
Wat hebben we een leuke Sinterklaastijd gehad, in de klassen konden de kinderen zich verkleden als Sint en Piet, we hebben veel liedjes gezongen en leuke verhalen gelezen. Sint kwam natuurlijk bij ons in de klas op bezoek. Op de site kunt u foto’s en een filmpje van de aankomst bekijken.

Kerst
Inmiddels zijn we naadloos overgegaan op de Kerst. De klassen en gang zijn gezellig versierd. We zijn van alles aan het knutselen. Alle groepen hebben artikelen gemaakt voor de verkoop op de kerstmarkt, de opbrengst is voor het goede doel.

Bibliotheek
Na de kerstvakantie  gaan de kleutergroepen een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Juf Sita heeft genoeg rijders (6 januari). Juf Joy en juf Mirjam hebben nog 3 auto’s nodig (7 januari) en juf Sanne/Janneke hebben nog rijders nodig (5 januari).

20-11-15

Gastles proefjes Raar maar waar
Maandag 9 november kwam de moeder van Naomi Dongstra  in alle kleutergroepen proefjes doen.  Dit was nog in het kader van het kinderboeken week  thema “Raar maar Waar”. Met  grote tassen vol met buisjes en poeders en  een echte labjas en bril mochten de kinderen helpen met de proefjes. Het was zeer interessant en de kinderen waren erg verrast, keer op keer. Zeker voor herhaling vatbaar. Super bedankt, Nynke Dongstra.

Voorleesontbijt
11 november hebben we meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt met een gezellig half uurtje voorlezen door ouders. Het ontbijt zag er heerlijk uit. De kinderen waren in groepjes verdeeld en de tafels waren gedekt. De kinderen hebben heerlijk gegeten en genoten van de verhaaltjes. Ook kinderen van groep 8 hebben in groepjes voorgelezen. Mooi om te zien dat ze goed voorbereid en heel liefdevol met de kinderen omgaan. Wat een mooie samenwerkingsvorm tussen jong en oud. Daar zijn we als school trots op! Super bedankt, alle ouders en kinderen van groep 8, Zonder jullie hulp kunnen we  aan zulke activiteiten niet deelnemen. Langs deze weg willen we de familie Schaap nogmaals bedanken voor het sponsoren en klaarmaken van dit ontbijt. Het was super geregeld.

Sinterklaas
Inmiddels heeft de Sint zijn intrede in het land gemaakt. De gang is prachtig versierd door de versiercommissie en de klassen worden ook al gezellig ingericht.  We gaan prachtige Pieten en Sinterklazen maken en daar hebben we tot 4 december de tijd voor want dan komt hij een bezoekje brengen op onze school. Een gezellige periode voor de kinderen en leerkrachten.

Kerst
Ondertussen maken de juffen al weer plannen voor de Kerstviering, hiervoor willen we u vast vragen om oude/gebruikte kaarsen/stompen te bewaren.

Bibliotheek
In januari gaat elke kleutergroep een bezoekje brengen aan de bieb. We willen vast inventariseren of er genoeg rijders zijn, wilt u aangeven of u zou kunnen rijden op 5 jan. (groep Janneke/Sanne), 6 jan. (groep Sita) of 7 jan. (groep Joy/Mirjam)?

Mail
We horen van sommige ouders dat de klassenmail in de spam terecht komt, we hebben nog geen oplossing voor dit probleem. Wilt u het bij de juffen aangeven als u helemaal geen klassenmail krijgt?

16-10-15

Afgelopen week is de kinderboeken week gestart met het thema Raar maar Waar. In de klassen doen we proefjes met magneten, spiegelen en drijven/zinken. Hier gaan we na de vakantie nog mee door.  We maken mooie robots van dozen en folie.

Ook zijn we bezig met de herfst. Twee ouders hebben de gang prachtig in herfstsfeer gebracht. Vrijdag 16 oktober maken we een mooie herfstwandeling met de kinderen. De schoonmaakavond was succesvol. Heerlijk zijn de spullen gesopt en geboend. De meeste ouders hebben spullen meegenomen om thuis schoon te maken. In de gang staan nog dozen. Wie nog niets meegenomen heeft kan een kist meenemen om thuis schoon te maken. In het voorjaar houden we weer een schoonmaak-avond. Ouders super bedankt!

11-09-15

Dieren
We werken over het thema dieren. De kinderen mogen knuffels, dierenboeken enz. meenemen.

Schoonmaakavond
Op 6 oktober om 19.00 uur tot 20.30  is er in alle kleutergroepen een schoonmaakavond. Ouders die deze avond niet kunnen krijgen overdag speelgoedmateriaal mee en mogen dat thuis schoonmaken. We hopen op een grote opkomst. Vele handen maken licht werk.

Luizencontrole
Geen kriebelbeestjes in de kleutergroepen. Luizenouders bedankt voor jullie inzet.

Gym
Iedere dinsdagmiddag en vrijdag hebben we gym. Het zou fijn zijn dat je op deze dagen je kind gemakkelijke kleding en schoenen laat aantrekken.

Klassenouderavond
Deze was geslaagd! Er is o.a. een filmpje vertoond over klankgebaren. Deze staat binnenkort op de site.

21-08-15

Speelgoedochtend
In alle kleutergroepen mogen de kinderen op woensdag één ding meenemen om te laten zien.

 

Fotoboek groepen 1/2

  • c618a528-d922-4503-b120-b517ee434f47.jpg
  • 178dd06e-1078-4dd8-89a8-5e6dd6726316.jpg
  • c7786856-5581-490b-9bcb-f4ba81dfcc1a.jpg
Ga naar fotoboek

Heeft u een vraag?

 

Fotoboek groepen 1/2

  • 3fcc5856-7069-4eb3-8062-f0cbcd2c1509.jpg
  • 3091baf4-d696-4474-8ca7-f7b1c1bdf72e.jpg
  • 9fcdb7cf-56ed-4f95-b8c0-32eca1337dd5.jpg
Ga naar fotoboek

Heeft u een vraag?

 

Fotoboek groepen 1/2

  • c7786856-5581-490b-9bcb-f4ba81dfcc1a.jpg
  • 1bc20fcf-2be1-4aa3-bfc7-783bbeeca51f.jpg
  • 5f8eb58e-5fcc-46a3-97ae-1780a9ffb87c.jpg
Ga naar fotoboek