Heeft u een vraag?

2016-2017 | Groep 4

2016-2017

Meester Peter de Vries staat de hele week voor deze groep.

Nieuws

Regelmatig vindt u hieronder het laatste nieuws uit de groep.

21-07-17

Op vrijdag 30 juni waren de leerlingen te gast op de tennisvelden van de tennisvereniging DLTC in Drachten. Op de (mini)kunstgrasvelden en de tennismuur konden de leerlingen kennis maken met tennis. We hadden een hele leuke en sportieve ochtend.                                                                 
Een aantal leerlingen heeft meegedaan met De Stijlwedstrijd in Beetsterzwaag. Op zondagavond 2 juli was de prijsuitreiking in Lyndensteyn Revalidatie Friesland. De leerlingen Hailey, Quentin, Dionne, Faiyara en Bjorn wonnen de aanmoedigingsprijs. Daar zijn we heel trots op. Klik op deze link voor meer informatie.


                 
Op donderdag 13 juli was dhr. Martina in het Stijllokaal van groep 4. Dhr. Martina is museumdirecteur van ons mooie museum in Dr8888. Hij bedankte o.a. Rianne Veenstra voor haar mooie Stijlschilderij. Deze hangt bij hem in zijn kantoor in het museum van Dr8888. Dhr. Martina gaf een mooie Stijllezing in de klas en hij had een 100 jaar oude houten ratel mee. Dit werd gebruikt bij de stads-en dorp omroepers bij belangrijk nieuws.
            
Op vrijdag 14 juli hadden we de afscheidsmusical voor meester Frits. De leerlingen van groep 4 hadden een Ierse & 100 jaar De Stijl dans ingestudeerd. Op de ochtend hadden we de generale repetitie en ’s avonds de officiële première in de schouwburg De Lawei, met de ouders van school in de zaal. De foto is gemaakt in The Greenroom.  

In deze ruimte keken de leerlingen naar een groot scherm. Ze konden live zien wat er op het podium gebeurde. Het was een prachtige en Stijlvolle avond. We willen alle ouders nogmaals bedanken voor alle hulp en het vervoer naar de schouwburg.                  

De leerlingen wensen iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toe. Lekker genieten! 

28-06-17

 • Donderdag 18 mei 2017 hadden de leerlingen van groep 4 hun schoolreisje. We waren te gast in het Speelgoedmuseum in Roden en daarna gingen we naar het attractiepark Drouwenerzand. Het was een zeer geslaagd schoolreisje! U kunt het hele verhaal en de foto’s hier bekijken.
 • De afgelopen weken zaten we in de toetsen maar het einde is gelukkig in zicht.
 • Op vrijdag 9 juni hadden we een leuke kickboks les van de meesters Tjipko en Sander. Er werden verschillende stoottechnieken gedemonstreerd. Ylsa had in haar spreekbeurt over kickboksen al veel verteld. We willen de kickboksmeesters Tjipko en Sander graag bedanken voor de leuke les.  

   

         
http://simmerdeis.nl/programma/korte-film-100-jaar-de-stijl/
            
Groep 4 met De Stijl op Simmerdeis

 • Zaterdag 24 juni 2017 had groep 4 de officiële première van De Stijlfilm in de Raadskamer van Grandcafé en restaurant ’t Smelnehûs te Drachten. Om 14:00 uur hadden de leerlingen en ouders van groep 4 en genodigden een Stijlvol programma. We hebben 24 juni bewust gekozen vanwege de geboortedag van  Stijlmeubelontwerper & Stijlarchitect Gerrit Rietveld. In de mooie lezing van Peter Westerhof vertelde hij wie Gerrit Rietveld was en liet hij een aantal Rietveld meubels zien aan het publiek. De voorzitter, dhr. P. Schurer, van de ideële stichting PPDtv, meester Peter de Vries en wethouder mevrouw Krans namen daarna het woord. Daarna keken we naar De Stijlfilm, waarbij de leerlingen van groep 4 allerlei Stijlactiviteiten lieten zien. Na De Stijlfilm mochten de leerlingen en ouders de zandverzameling van meester Peter thuis bekijken. Dit was ook een hele mooie en bijzondere gebeurtenis. De Stijlfilm zelf werd opgenomen in de programmering van het culturele festival Simmerdeis. We willen graag iedereen bedanken die aanwezig was op deze mooie en Stijlvolle zaterdag. De Stijlfilm kunt u hier bekijken. 
 • Op vrijdag 30 juni 2017 is de officiële start van De Stijl competitie 2017  in Beetsterzwaag. Deze Stijlwedstrijd wordt georganiseerd door De Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag. Groep 4 zal hier ook aan meedoen. We doen mee met twee Stijlonderdelen: met het kunstwerk van Hailey en met de twee geverfde Stijlramen. De Stijlramen zijn geschilderd door Bjorn, Quentin, Faiyara en Dionne. 

 

19-05-17

 • Op vrijdag 7 april hadden we deel 2 van de workshop “Codekinderen”. Gastdocent Jeroen van der Weij ging de leerlingen van groep 4 het programmeren leren. Vervolgens mochten de leerlingen zelf, in tweetallen, programmeren. De leerlingen kunnen dit ook thuis doen.Klik hier. hDe mooie aspecten van het: samenwerken, het programmeren, techniek en inzicht kwamen hier prachtig naar voren. We willen Jeroen van der Weij bedanken voor de twee mooie workshops programmeren. 

               

 • Dinsdagmiddag 11 april waren de leerlingen te gast in schouwburg De Lawei. Verschillende muziekdocenten gaven verschillende “snuffelmomenten” om instrumenten te bespelen, te dansen en om te zingen. Dat was ontzettend leuk en leerzaam. Groep 4 werd opgesplitst in twee groepen en gingen de leerlingen naar de verschillende onderdelen. We willen de chauffeurs en begeleiders graag bedanken voor het vervoer naar schouwburg De Lawei. 

 

 •  Op zaterdag 15 april waren Rianne & Nynke Swart, Rianne Veenstra, Dionne en Roos te gast in de Museum Dr8888 VIP tent op het Museumplein in Drachten.  Ze waren aanwezig bij de officiële 100 jaar De Stijl presentatie. Ze stonden naast wethouder Krans op het podium en de leerlingen vertelden de genodigden in de VIP tent wat ze allemaal deden aan De Stijl in de klas. Na de Stijl presentatie volgde er een Stijl modeshow op het Museumplein. De leerlingen lieten vol trots hun zelfgemaakte Stijlketting zien aan toeschouwers. Deze Stijlkettingen hebben de leerlingen gemaakt in de klas, tijdens de Mode Stijlles van Ruth Hut-de Jong. Zie ook De Breeduit en download de versie van 20 april. 

 

 • We maken ons klaar voor het schoolreisje. De leerlingen gaan donderdag 18 mei naar het Speelgoedmuseum in Roden en we gaan naar Drouwen. We hebben er zin in! 

Kanjernieuws van groep 4
De leerlingen van groep 4 volgen de gebeurtenissen van Max en de klas. In deze klas gebeuren vervelende voorvallen. Daarbij moet u denken aan pesterijen, liegen, jaloezie, kleding die verstopt wordt, een eigen mening hebben die sommige leerlingen niet accepteren etc. De leerlingen van groep 4 praten hier open over en komen met eigen oplossingen en hoe je nu het beste en respectvol kunt handelen. Allemaal hebben we de witte pet op en we proberen goed te doen. Ook maken we de leuke Kanjeropdrachten.

    

07-04-17

 • De leerlingen van groep 4 hebben afgelopen weken leuke (Stijl)activiteiten gedaan. Dinsdag 14 maart waren we te gast in het Museum van Dr8888. Dat was ontzettend leuk en leerzaam. De leerlingen hadden verschillende pers en media aangeschreven omtrent het museum bezoek en 100 jaar De Stijl in Smallingerland. En dat hebben we geweten, er was ontzettend veel media aandacht. Zie ook de nieuwsberichten met mooie foto's en links naar diverse media.
 • Vrijdag 24 maart hadden we een gastles van Jeroen van der Weij. In deze eerste workshop “Codekinderen” leerden de leerlingen “unplugged programmeren”.  In kleine groepjes werd er een menselijke robotarm aangestuurd en geprogrammeerd door de leerlingen. Dit was aardig technisch en interessant. Vrijdag 7 april volgt deel twee van de workshop. 

 • Donderdag 30 maart was een bijzondere dag. Op de ochtend gaf Lucas een interessante spreekbeurt over robots. Zijn vader Age Wesselius had verschillende robots meegenomen en na de spreekbeurt hadden we een techniek & programmeercircuit met de verschillende robots. Ook dit was ontzettend leuk en leerzaam. 

 • Op de middag hadden we wethouder Krans in het Stijllokaal. De wethouder wilde graag weten wat we allemaal al deden aan De Stijl. Ze was onder de indruk van al die mooie Stijlactiviteiten. Roos en Christiaan hebben haar een officiële uitnodiging gegeven. Zie hier de foto's.
 • Na de pauze hadden we een interessante mode Stijlles van Ruth Hut-de Jong van La Moda. De leerlingen gingen hun eigen Stijlkleding ontwerpen. Mode maken met de primaire Stijlkleuren. Er werden prachtige kleding Stijlcreaties gemaakt. We willen Ruth Hut-de Jong en de hulpouders bedanken voor deze Stijlvolle mode ochtend.

10-03-17

 • Juf Anna heeft haar stageperiode afgesloten in groep 4. Zij gaat nu stage lopen bij de kleuters. Juf Meike gaat stage lopen in groep 4. Zij blijft tot aan de zomervakantie. 
 • De leerlingen van groep 4 zijn al helemaal in de ban van De Stijl. De Stijl bestaat 100 jaar en dat is heel bijzonder. Verschillende stijlactiviteiten hebben we al gedaan. De leerlingen hebben mooie en stijlvolle kunstwerken ontworpen en geschilderd en stijlbollen en stijlmolens gemaakt. Ook zijn er twee ramen van groep 4 stijlvol beschilderd. Zelfs Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) had een lespakket over 100 jaar De Stijl. 

 • Meester Peter Westerhof heeft een prachtige spreekbeurt gehouden over De Stijl en de Papegaaienbuurt (waar de familie Westerhof woont).  Dinsdagmiddag 14 maart 2017 gaan de leerlingen een bezoek brengen aan het museum van Dr8888, waar we o.a. de Stijlkunst van de Drachtster Thijs Rinsema gaan bekijken. 

03-02-17

 • De Cito toetsweken zijn voorbij. We hebben in deze periode veel gedaan.
 • Donderdag 9 februari 2017 is het de laatste zwemles voor de leerlingen van groep 4. Sommige leerlingen gaan dan ook afzwemmen, voor een zwemdiploma. Het diploma zwemmen zal plaatsvinden onder de reguliere zwemles.      
 • Maandagmiddag 23 januari 2017 waren de leerlingen van de groepen 3 en 4 te gast in schouwburg De Lawei in Drachten. De leerlingen zagen een bijzondere voorstelling: “Onbekend Land van Het Houten Huis”, dit in het kader van Uurcultuur. Het was een zeer verrassende en muzikale voorstelling. We willen alle chauffeurs nogmaals bedanken voor het vervoer naar De Lawei toe.

 • Woensdag 25 januari 2017 was er de nationale voorleesochtend. De leerlingen werden getrakteerd op een lekker broodje en een beker chocolademelk. In groep 4 werd er voorgelezen door de pake van Hailey, de moeder van Roos, de moeder van Sander en Nora Bloks, de buurvrouw van Rianne Swart. Het was een hele gezellige voorleesochtend. We willen de lezers nogmaals bedanken voor hun inzet.

23-12-16

 • Op dinsdag 29 november 2016 werd onze school “overmeesterd” door alleen maar  meesters van de Pabo opleiding NHL Leeuwarden.  In groep 4 waren zelfs vijf meesters; meester Timo, meester Eric, meester Jesse,  meester Yoeri en meester Patrick. Ze gaven die dinsdag ontzettend leuke lessen, maar ook hadden ze hun innovatie- en technisch laboratorium meegenomen. Daar mochten de leerlingen allerlei technische – en wetenschappelijke proefjes doen. Dat was ontzettend leuk. 
 • Maandag 5 december 2016 was een spannende en feestelijke ochtend. Sinterklaas was natuurlijk ook bij ons in de klas. De leerlingen hadden leuke optredens voor Sinterklaas. Er waren dansjes, acrobatische (kanjer)kunstjes en nog veel meer. Het was een zeer geslaagde dag. 
 • Op dit moment zitten we in de gezellige kerstsfeer. Op de foto hierboven maken de leerlingen grote en kleine kerststerren. Op woensdagavond 21 december was er het gezellige kerstdiner. De ouders hadden heerlijke gerechtjes gemaakt. Het was een hele gezellige avond. We willen alle ouders nogmaals hartelijk danken voor alle lekkere gerechtjes.
 • Alvast hele fijne feestdagen en een goed 2017, namens alle leerlingen van groep 4. 

 

19-11-16

 • De leerlingen van groep 4 zijn nog aan het nagenieten van de openingsdans op de kijkavond van de Kinderboekenweek. Zoveel ouders en familieleden die keken naar de mooie dans. Dat was ontzettend leuk. Er zijn verschillende dansfilmpjes gemaakt.
 • Op deze YouTube link en/of op onze Boldersite vindt u nogmaals de dans. De leerlingen van groep 4 willen graag Simone Hiemstra bedanken voor het plaatsen van de openingsdans op YouTube en op onze Boldersite.

 

 • De leerlingen hebben een technische herfstlampion gemaakt. Ze moesten van 6 stroken dik papier een stevige lampion maken. Dit was een hele uitdaging, maar het resultaat was prachtig. Ze hebben hele mooie herfstlampionnen gemaakt.
 • We zijn ook gestart met een techniek- en wetenschapscircuit. Nienke Dongstra (moeder van Ruben) zal wetenschappelijke en scheikundige proefjes uitvoeren, juf Anna zal dan  verschillende uitdagende verftechnieken behandelen en meester Peter zal de technische snufjes van de fiets behandelen. Het circuit zal drie keer op een dinsdagmiddag plaatsvinden. 
 • Op maandagochtend 14 november 2016 waren de leerlingen van groep 4 te gast in de bibliotheek van Smallingerland en in het mooie Karmelklooster van Drachten. Dit was een prachtig cultureel en leerzaam uitstapje. Binnenkort komen op onze Boldersite meer foto’s van het culturele uitstapje. We willen alle medewerkers van de bibliotheek en het Karmelklooster, juf Renny, chauffeurs en begeleiders bedanken voor deze mooie en bijzondere ochtend. 

14-10-16

De leerlingen van groep 4 zijn druk bezig met de Kinderboekenweek. We werken deze weken aan het thema: Voor altijd Jong.  Op woensdag 5 oktober hadden we pakes en beppes te gast in de klas. Ze vertelden enthousiast over vroeger. Vooral hun schooltijd op de basisschool. Ook namen verschillende pakes en beppes spulletjes mee van vroeger; letterlappen, het beroemde leesplankje, turf, een koffiemolen, een ouderwets springtouw, een kooltjes strijkbout, een zeis en nog veel meer. We willen de pakes en beppes nogmaals bedanken voor de gezellige en leerzame ochtend in groep 4. Juf Anna geeft leuke lessen aan groep 4. Een leuke Friese les; oer de skiif fan fijf en een biologieles over bomen. 

Ook zijn we aan het oefenen voor een openingsdans. Juf Angela en juf Anna leren ons deze dans aan. Deze openingsdans voeren we uit tijdens de kijkavond op donderdagavond 13 oktober 2016. 

23-09-16

 • We zijn het nieuwe cursusjaar in groep 4 prima gestart. We konden zelfs nog even “nazomeren” met een spannend spelletje slagbal op het veld.
 • Ook hebben de leerlingen braakballen onderzocht en uit elkaar geplozen. Op de Bolderwebsite staat het complete verslag en leuke foto’s.
 • Afgelopen week is juf Anna ook gestart met haar stage in groep 4. Ze zal de leerlingen leuke en leerzame lessen geven.
 • Binnenkort start de Kinderboekenweek. Daar hebben we ontzettend veel zin in.

 

Heeft u een vraag?

Nieuws

 • Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt
  15 mei 2018

  Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

  Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld. De leerlingen waren…

  Meer >
 • Koningsspelen 2018
  25 april 2018

  Koningsspelen 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 waren de jaarlijkse Koningsspelen.We hebben gedanst op het plein, gezamenlijk ontbeten en daarna allemaal spelletjes gedaan.

  Meer >
 • Nieuws uit de groepen
  17 april 2018

  Nieuws uit de groepen

  Er is weer leuk nieuws uit de groepen te melden! Nu de Bolderberichten niet meer verschijnen wordt het groepennieuws met regelmaat op de website bijgewerkt.

  Meer >
 

Heeft u een vraag?

Nieuws

 • Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt
  15 mei 2018

  Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

  Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld. De leerlingen waren…

  Meer >
 • Koningsspelen 2018
  25 april 2018

  Koningsspelen 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 waren de jaarlijkse Koningsspelen.We hebben gedanst op het plein, gezamenlijk ontbeten en daarna allemaal spelletjes gedaan.

  Meer >
 • Nieuws uit de groepen
  17 april 2018

  Nieuws uit de groepen

  Er is weer leuk nieuws uit de groepen te melden! Nu de Bolderberichten niet meer verschijnen wordt het groepennieuws met regelmaat op de website bijgewerkt.

  Meer >
 

Nieuws

 • Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt
  15 mei 2018

  Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

  Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld. De leerlingen waren…

  Meer >
 • Koningsspelen 2018
  25 april 2018

  Koningsspelen 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 waren de jaarlijkse Koningsspelen.We hebben gedanst op het plein, gezamenlijk ontbeten en daarna allemaal spelletjes gedaan.

  Meer >
 • Nieuws uit de groepen
  17 april 2018

  Nieuws uit de groepen

  Er is weer leuk nieuws uit de groepen te melden! Nu de Bolderberichten niet meer verschijnen wordt het groepennieuws met regelmaat op de website bijgewerkt.

  Meer >