Heeft u een vraag?

2015-2016 | Groep 6

2015-2016

Juf Baukje en meester Peter Annema staan voor deze groep.

Nieuws

Regelmatig vindt u hieronder het laatste nieuws uit de groep.

17-06-16

Niks gewoon
Na twee weken hééééél flink toetsen gemaakt te hebben, doen we nu weer ‘gewone’ dingen.
Nou ja, gewoon: we zingen tegenwoordig elke week met meester Rodney, die heeft ook in The Voice of Holland gezongen! Niet echt gewoon! Om op te warmen zingen we toonladders met macaroni (vraag uw kind even om dat voor te doen!). We zingen liedjes van Marco Borsato, Claudia de Breij en Justin Bieber. En meester Rodney speelt piano en zingt soms ook (heel hoog) mee. Daarnaast spelen we elke donderdag op een instrument onder begeleiding van mensen van de Meldij. We hebben violen, trompetten en klarinetten en iedereen is enthousiast. Komende vrijdag krijgen we nog bezoek van een aantal NHL studenten en ook gaan we nog een keertje koken binnenkort. Al met al: niks gewoon, wel leuk!

19-05-16

Er zit al weer een week tussen, maar we hebben een fantastisch schoolreisje gehad! In de eerste plaats vanwege het topweer, maar ook vanwege de geweldige locatie. Na aankomst waren alle 32 kinderen in no time verdwenen, op onderzoek over het hele erf en in de stallen. Daar stond stier Klaas met een aantal koeien, schapen met lammetjes en een vet grote trampoline! Er waren ook konijnen, eenden, geiten, herten, duiven en kippen. Op de hooizolder kon je touwslingeren en buiten stonden skelters klaar. We hebben geholpen met de verzorging van alle dieren en we hebben hout gehaald met de trekker. Ook nog polsstok gesprongen en gespeeld in het Hossebos. ’s Avonds hadden we eerst bonte avond en daarna een enorm kampvuur. Helaas iets te groot en te heet voor de Marshmallows…dus die moeten we later opeten, heel erg…

05-04-16

Verbinding
Voor de Pasen zijn we volop bezig geweest met het Verbindingsproject, dit in het kader van de Open Dag. We hebben m.b.v. moeder Pascalle een ei gemaakt van papier-maché en dit gevuld met een kunstzinnig iets. Als inspiratie hebben we gelezen over Jeroen Bosch en hebben we wat van zijn werk bekeken. Ook de liefde kwam voorbij, daar hebben we zeer interessante gesprekken over gevoerd.  Er kwam veel moois voorbij zoals : “Mijn vader heeft niks met liefde, want die heeft een vrouw”. Op de Open Avond kon iedereen meedoen aan de Liefdeskwis, dit door een mooie zin te bedenken volgend op: Liefde is……. De kwis is gewonnen door stagiaire Joey (groep 3) en zijn vriendin met “liefde is…neusje, neusje doen!”

Schoolreisje
De datum van het schoolreisje stond verkeerd in de vorige Bolderberichten. We gaan op 11 en 12 mei naar Drogeham.

Wedstrijd
De wedstrijd voor duizend euro hebben we helaas niet gewonnen met onze kijkdoos voor een 3D-printer. Wel kregen we complimenten voor de originaliteit van onze inzending.

26-02-16

Ondanks het ontbreken van alles wat op winter lijkt, hebben we ons toch gestort op het fabriceren van pinguïns met karakter.  Inmiddels zijn we een onderzetter aan het maken en hebben daarbij hulp van Pascale van der Haak, waarvoor dank! Naast deze creatieve uitspattingen wordt er natuurlijk volop hard gewerkt: Topo midden Nederland is klaar en de rekentoets van blok 1 ook. Daarin voor het eerst: de breuken……gelukkig kun je die ook eten!! Met stroop smaken ze voortreffelijk! Vraag uw kind het recept…

Met behulp van juf Desiree heeft de groep een kijkdoos gemaakt met de wens om een 3D-printer voor school aan te schaffen. Er is door voormalig algemeen directeur Jaap Balkema duizend euro te winnen! Wie weet winnen we het geld en kunnen we met 3D printen aan de slag!

29-01-16

Toetsen
De afgelopen weken zijn we natuurlijk heel erg flink geweest met toetsen. Deze week nog rekenen, dan is het klaar. Door een klein griepgolfje zijn er nog wel wat inhaal momenten nodig. Daarnaast hebben we zelf sommen bedacht en met plaatjes op papier gemaakt.  

Octoklus
De oude vertrouwde klassendienst is vervangen door Octoklus, dat is even wennen, maar het betekent uiteindelijk meer samenwerken en sneller alles netjes.
 
Aardrijkskunde
Juf Desiree is met de kinderen op onderzoek gegaan in een nieuwe aardrijkskunde methode. We weten nu van alles over vulkanen, onder andere over de Hekla, Vesuvius, Etna en...


 

de Eyjafjallajökull.

Ik overweeg deze laatste in het dictee op te nemen :-D

18-12-15

Kerst
De laatste loodjes voor de kerstvakantie! We zijn enthousiast aan het knutselen met glimpapier, glitters, ballen en rendieren. Ook maken we waxinelichtjeshouders en een kerstkrans. Het wordt natuurlijk weer prachtig! Met meester Renko hebben we een medley van kerstnummers ingestudeerd: Jingle bells, Rudolf the rednosed reindeer en Santa Claus is coming to town. Met de open haard aan en een sfeer muziekje zijn we heerlijk bezig. O ja, ook nog een topo toets en een dictee gedaan, geen probleem.

20-11-15

Meten
De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met meten. Zo weten we nu dat in een potvis van 18 meter, ongeveer 13 kinderen uit groep 6 passen (qua lengte). Bovendien kunnen we nu ook onder elkaar aftrekken!

Natuur en techniek
We hebben bladeren van verschillende soorten bomen verzameld, gedroogd en opgeplakt. Daarvoor moesten we een intensief traject afleggen door de hele wijk, gelukkig in een heerlijk herfstzonnetje. Ook hebben we met meester Alex een techniek circuit gedaan. Nu storten we ons op het volgende: ‘vogels in je buurt’. Straks kan elk kind van groep 6  u het verschil uitleggen tussen een koolmees, een kuifmees, een staartmees en een pimpelmees.

16-10-15

De eerste periode is al weer achter de rug. Behalve een aantal uitstekende dictees, hebben we ook puike topo- en taal toets gedaan. Top! Omdat we ook weer een rekenblok hadden afgesloten, was er vanmorgen een rekenspel-circuit. Juf Desiree had dit allemaal uitgezocht en klaargezet en iedereen is een uur heerlijk aan het ‘werk’ geweest.

Nu, met de kinderboekenweek zijn we ook nog bezig met uitvindmachines, na de vakantie is het resultaat te bewonderen in de gemeenschapsruimte.

11-09-15

We zijn voortvarend van start gegaan en hebben inmiddels al één dictee achter de rug: met topresultaat! Met rekenen zijn we o.a. begonnen met het cijferend optellen.

En natuurlijk hebben we ons best gedaan om de klas een beetje op te leuken met mooie vogels, zelfstandige naamwoorden en minitekeningetjes. Dit laatste betekent: bv  een compleet vliegveld op een blaadje van 10x10 cm. Dit jaar lenen de kinderen voor het eerst boeken uit de bib bus. Om de 14 dagen staat deze op maandag voor de school en kiezen ze een leesboek en een informatief boek uit.

 

Heeft u een vraag?

 

Heeft u een vraag?