Gymnastiek

In groep 1 en 2 staat het bewegingsonderwijs twee keer per week op het lesrooster. Daarvoor maken we gebruik van het speellokaal. Daarnaast vindt spel plaats op het schoolplein. De kleuterjuffen zijn door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie gecertificeerd om de nijntje-beweeglessen te geven. Dit betekent dat onze kleuters twee keer per week een hoogwaardige gymles krijgen, waarin alle beweegvaardigheden aan bod komen. Het schooljaar wordt afgesloten met een nijntje-beweegfeest, waar de kinderen aan hun ouders kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Ook krijgen de kinderen dan hun diploma. De motoriek van de kinderen is enorm verbeterd door deze lessen. De kinderen hebben plezier in bewegen en durven nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een goede motoriek en voldoende beweging zijn niet alleen goed voor de lichamelijke ontwikkeling, het stimuleert ook de werking van de hersenen. Dat is dubbel profiteren dus!

Vanaf groep 3 krijgen de kinderen gymles in de gymzaal naast de school. In totaal krijgen de groepen 3 tot en met 8 twee bewegingslessen per week, waarvan één les door een vakleerkracht gymnastiek wordt gegeven. In de groepen 3 en 4 krijgen de kinderen een deel van het schooljaar maar één keer per week gymles, omdat zij ook zwemles hebben. Vanaf het voorjaar van 2017 beschikken we over een gloednieuw digitaal gymlokaal naast de school.