Juf Grietje verlaat na meer dan 40 jaar OBS De Bolder

Geplaatst op 30 juni 2020

Vanaf midden jaren zeventig was juf Grietje werkzaam in het onderwijs en vanaf 1980 werkte ze op De Bolder. Ze startte in het eerste schoolteam en is altijd op De Bolder gebleven. Ze stond meestal voor groep 1/2 of groep 3 en – tot de laatste dag- met veel plezier. Op 30 juni werkte ze voor het laatst, want juf Grietje gaat namelijk met pensioen!

Uiteraard zorgden we voor een passend afscheid. De dag begon met een heerlijk ontbijtje van Bakker Bart, waarna ze door haar groep bij huis werd opgehaald. Alle leerlingen waren verkleed en samen liepen ze naar school. Daar werd juf Grietje ontvangen door de overige leerlingen, ouders en collega’s. Nadat ze onder de bogen door was gelopen werd ze toegesproken en door iedereen toegezongen. De rest van de dag deed ze nog allerlei leuke activiteiten met haar laatste groep.

Hoe was ze als juf? Volgens de leerlingen was juf Grietje: lief, creatief, kon ze goed uitleggen en legde nog een keer uit als het nodig was, altijd rustig en duidelijk. Zoals een leerling heel mooi verwoordde: “Sommige juffen zijn altijd streng en andere juffen zijn te lief, maar juf Grietje was precies goed, een fijne juf!” Een mooi compliment voor een goede juf en een fijne collega.

Dit gedenkwaardige moment werd natuurlijk ook opmerkt door de lokale pers. Klik hier voor het artikel in de Drachtster Courant.