Kerstviering 2016

Geplaatst op 12 december 2016

Na een gezellig Sinterklaasfeest gaan we langzaam over in het kerstfeest. De klassen zijn in kerstsfeer gebracht en in de hal staat onze grote kerstboom. De kerstcommissie is druk bezig met de voorbereidingen voor alle activiteiten.

Voorbereidingen

• Maandag 19 december gaan de groepen 6, 7 en 8 kerstkransen maken.
  • Dinsdag 20 december maken de groepen 1 t/m 5 een kerststukje.

De kinderen die een kerstkrans maken vragen wij versieringen mee te nemen om de krans extra mooi te maken. De kinderen die een kerststukje maken vragen we om op maandag 19 december mee te nemen naar school; een vierkant of rechthoekig bakje (geen ronde!) van ongeveer 15 cm. Dit kan bijvoorbeeld ook een schoon en afgeknipt sappak zijn. Verder nemen deze kinderen versieringen mee en misschien nog een paar takjes groen. Dit alles in een tas, voorzien van naam.

Kerstdiner

Woensdag 21 december van 18.15-19.15 uur gaan de kinderen eten in hun eigen klas. Het is de bedoeling dat u met uw kind een klein gerecht maakt voor de groep bijv. pannenkoekjes. Donderdag 15 december hangen er in de klas van uw kind sterren op de deur. 50% van de sterren zijn ingevuld door de leerkracht met suggesties en 50% is nog leeg. Het is de bedoeling dat u allen een ster kiest en dat gerecht mee naar school neemt op woensdagavond. Na deze gezellige avond is er voor de kinderen van groep 7 en 8 nog een kerstdisco van 19.30-20.30 uur.

Op het moment dat de kinderen in de klas eten, kunt u op het plein gerechten kopen zoals een broodje rookworst, erwtensoep en een glaasje glühwein. Bij de ingang van de groepen 3 en 5 kunt u een stempelkaart kopen voor 5  of 10 stempels per kaart. Met deze kaart “ betaalt ” u bij alle kramen. Op woensdagochtend 21 december van 8.30-9.00 uur kunt u de kaarten in de voorverkoop kopen.

Vrije inloop

Donderdag 22 december is er een vrije inloop van 8.20-9.30 uur. De leerkrachten zijn vanaf 8.20 uur aanwezig in de klas voor de opvang van de kinderen, maar om 9.30 uur verwachten we alle kinderen weer op school.
Groep 4 heeft deze ochtend geen inloop i.v.m. het schoolzwemmen.

Hulp gevraagd

Voor de activiteiten op maandagmiddag, dinsdag de hele dag (in de hal) en woensdagavond (bij de kramen) kunnen we nog hulp gebruiken. Wilt u meehelpen dan kunt u zich opgeven per dagdeel en wel voor vrijdag 16 december. De intekenlijst ligt in de klas van uw kind, maar u kunt overal ingezet worden. U ontvangt van ons bericht als we van uw hulp gebruik maken. Bij geen bericht hoeft u dus niet te helpen.

Werkgroep kerstcommissie