Kerstviering 2017 + hulp gevraagd

Geplaatst op 24 november 2017

Het duurt nog even, maar toch willen we u alvast informeren over de kerstweek op onze school. De maand december is een drukke en volle maand, daarom willen we graag onderstaande data en activiteiten aan u mededelen. Naast onderstaande activiteiten, zullen de kinderen op vrijdagmorgen 22 december genieten van een voorstelling van groep 8. Tevens wordt in elke groep een knutselwerk gemaakt.

Programma laatste week

Maandag 18 december gaan de groepen 6, 7 en 8 kerstkransen maken.
De kerstcommissie zorgt voor de kransen en kerstgroen (denk aan kerstboomtakjes). De kinderen nemen zelf versiering en eventueel extra kersttakjes mee.

Dinsdag 19 december maken de groepen 1 t/m 5 een kerststukje onder begeleiding van de kinderen van de groepen 7 en 8. De kerstcommissie zorgt voor het kerstgroen (denk aan kerstboomtakjes).
Wij vragen de kinderen om op maandag 18 december mee te nemen:

• Een bakje (bijvoorbeeld een schoon en afgeknipt sappak / boterkuipje) mét goed vochtige oase erin
  • Versieringen en eventuele extra groentakjes
  • Waxinelichtjes op batterijen
  • Dit alles in een tas, voorzien van naam

Woensdag 20 december van 18.15-19.15 uur hebben de kinderen een kerstdiner in hun eigen klas. Het is de bedoeling dat u hiervoor (eventueel samen met uw kind) een gerechtje maakt. Daarom hangen er vanaf donderdag 14 december in de klas van uw kind sterren op de deur. De helft van deze sterren is ingevuld door de leerkracht met suggesties en de andere helft is leeg en bestemd voor uw creatieve geest. De gerechten (of het drinken) kunt u woensdagavond meenemen. Natuurlijk kunnen de kinderen feestelijke kleding dragen. Tijdens het kerstdiner van de kinderen in de klassen is er voor de ouders gelegenheid om op school (in het speellokaal) te blijven onder het genot van een warm drankje en een stukje kerstbrood.

Hulp!
De kerstcommissie kan van enkele ouders hulp gebruiken bij het opruimen van alle kerstversieringen. Dit gebeurt op de vrijdagochtend vanaf 08.30 uur na een bakje koffie/thee. Indien u wilt helpen, kunt u zich opgeven vóór vrijdag 15 december bij de leerkracht van uw kind door middel van een intekenlijst in de klas.

Alvast bedankt voor uw medewerking,
De Kerstcommissie