Kleuterjuffen bezoeken hun leerlingen

Geplaatst op 20 januari 2021

De kleuters van de Bolder ontvingen deze week een pakketje aan de deur van hun juf. Nu de scholen nog langer gesloten blijven, vonden de leerkrachten het erg fijn om de kinderen allemaal persoonlijk te zien en spreken. En van ouders wilden we graag weten hoe het thuisonderwijs gaat. Er worden ook Meet momenten georganiseerd in kleine groepjes, maar dat is toch anders dan in levende lijve.

In het pakketje vonden de kinderen o.a. een aantal werkbladen, een knutselpakketje, een vogelzoekkaart en iets lekkers... Ook is het prentenboek van het voorleesontbijt, 'Coco kan het', voorgelezen en via een filmpje verstuurd. Elke week bedenken de juffen opdrachtjes die de kinderen thuis kunnen doen. Het zijn oefeningen voor het voorbereidend rekenen en lezen, knutselactiviteiten, beweeg- of buitenopdrachten en een bijpassend liedje of verhaal. Daarnaast kunnen de kinderen op hun eigen niveau educatieve spelletjes spelen in de schoolsoftware.

We weten niet hoe lang deze lockdown nog gaat duren, maar we maken er samen het beste van!

Op de foto Jent en Jesmer met juf Else
Lees ook de bijdrage in de Drachtster Courant