Leerlingenraad

Op De Bolder hebben we een leerlingenraad. De leerlingenraad wordt gevormd door leerlingen uit de groepen 5 t/m 8.

Elke groep levert na een verkiezing 2 leerlingen. Eén keer in de 5 weken komt de raad bij elkaar om allerlei zaken te bespreken. De raad heeft zelf een voorzitter en een notulist aangewezen. Tijdens een vergadering schuift ook een teamlid aan als adviseur.

Via een ideeënbus kunnen er zaken worden doorgegeven, maar ook vanuit de groepen, het team, de OV of MR kunnen punten worden ingebracht.

Waarom een leerlingenraad?
Met een leerlingenraad willen we de verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de leerlingen binnen school vergroten. Ook willen we ze spelenderwijs de grondbeginselen van democratie bijbrengen en hen een eigen stem geven.

In deze bijlage vindt u meer informatie.

Leerlingen OBS De Bolder op bezoek bij KV Drachten

Omdat Simon een prijsvraag had gewonnen tijdens het schoolkorfbaltoernooi op 13 december werden de leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 afgelopen zaterdag uitgenodigd om een wedstrijd te bekijken.

OBS De Bolder gaat naar Robotics evenement

We gaan woensdag 21 februari naar schouwburg De Harmonie in Leeuwarden om mee te doen aan het Edu Robotics Evenement. Lees hier het artikel waarmee we in de Drachtster Courant zijn verschenen.

Waarom 15 minuten lezen per dag?

De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Hun woordenschat en leesvaardigheid groeien direct.