Nieuwe muziek juffen!

Geplaatst op 19 oktober 2020

Nieuwe muziek juf groep 1-4

Mijn naam is Suzanne Milou Looij en ben 33 jaar oud en woon in Garijp. Ik ben werkzaam op twee verschillende scholen van Adenium in Drachten en Gytsjerk. Ik heb de opleiding voor Onderwijsassistent aan de ROC Friese Poort te Drachten gevolgd en mijn diploma behaald in 2012. Sindsdien heb ik op diverse scholen gewerkt als Onderwijsassistent. Dit schooljaar geef ik muziekles op De Bolder en begeleid ik kleine groepjes in de onderbouw. Ik werk op donderdag en vrijdag. Mijn grootste hobby’s zijn piano spelen en zingen met kinderen. Verder speel ik gitaar en klein beetje viool.

Ik heb er ontzettend veel zin in en zie er naar uit om samen de kinderen er een fijn en leerzaam schooljaar van te maken.

Nieuwe muziek juf groep 5-8

Ik ben Jantina Holtland en ben de nieuwe muziek juf van de groepen 5-8. Ik ben afgestudeerd als onderwijsassistent muziek en heb daarna een paar jaar Docent Muziek aan het conservatorium in Groningen gestudeerd. Ik speel al 12 jaar dwarsfluit en dit speel ik ook bij 2 muziekverenigingen: Woudklank Grootegast en DSHO in Appingedam. Instrumenten die ik ook bespeel zijn: piano, gitaar, slagwerk en daarnaast hou ik ook erg veel van zingen en schrijf ik ook liedjes. Verder hou ik veel van het rijden op mijn motor en genieten van de natuur. De reden dat ik muziekles geef is omdat het mijn passie is en ik dit graag wil overbrengen aan de leerlingen. Muziek vind ik belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Overal is namelijk muziek. En dat kan veel met emoties doen.

Voor de groepen 5-8 wil ik dieper ingaan op de basis van muziek. We gaan het over de verschillende groepen instrumenten hebben en over vele andere muziektermen. Verder gaan we veel zingen, eenstemmig, meerstemmig en canons. Dit alles doe ik om de leerlingen voor te bereiden op wat ze kunnen verwachten als ze naar het voortgezet onderwijs gaan, maar daarnaast om gewoon lekker muziek te maken!