Nieuws

Een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

 • Voorleeshond Bumper

  Voorleeshond Bumper28 augustus 2020

  Goed lezen vinden wij op school belangrijk. Door te lezen neemt o.a. de woordenschat, kennis en taalvaardigheid toe. Maar wat nu als lezen moeizaam gaat? Lees verder »

 • Start met kleine kleutergroepen

  Start met kleine kleutergroepen17 augustus 2020

  We zijn dit schooljaar gestart met vier kleine kleutergroepen van 17 of 18 leerlingen. Voor de leerlingen én de juffen een fijne, rustige start. Lees verder »

 • Nieuw meubilair!

  Nieuw meubilair!17 augustus 2020

  In de zomervakantie hebben we in alle lokalen prachtig nieuw meubilair gekregen. Naast nieuwe tafels en stoelen ook een nieuwe instructietafel, bureaus enz. Al met al een prachtige frisse nieuwe… Lees verder »

 • Juf Grietje verlaat na meer dan 40 jaar OBS De Bolder

  Juf Grietje verlaat na meer dan 40 jaar OBS De Bolder30 juni 2020

  Hoe ze was als juf? Zoals een leerling heel mooi verwoordde: “Sommige juffen zijn altijd streng en andere juffen zijn te lief, maar juf Grietje was precies goed, een fijne juf!” Lees verder »

 • Tennissen met groep 4

  Tennissen met groep 426 juni 2020

  Op donderdagochtend 25 juni 2020 gingen de leerlingen van groep 4 naar de tennisbanen van DLTC (Drachtster Lawn Tennis Club). Op de mini tennisbaantjes konden de leerlingen met, een zachte en… Lees verder »

 • Buiten bewegend leren

  Buiten bewegend leren31 mei 2020

  Voor de groepen 3 werd in het Tiny Forest een spellingspeurtocht en een rekenles uitgezet. Bij beide lessen moesten de kinderen in en om het bosje allerlei opdrachten maken, samenwerken en nu en dan… Lees verder »

 • Vignet Gezonde School: Welbevinden

  Vignet Gezonde School: Welbevinden20 mei 2020

  Sinds 2020 hebben we voor het onderdeel welbevinden een vignet gekregen van de Gezonde School. Dit houdt in dat we op dit onderdeel aan de criteria voldoen en we een subsidie in kunnen zetten om dit… Lees verder »

 • Schoolontwikkeling

  Schoolontwikkeling15 mei 2020

  Naast de werkzaamheden in de groepen zijn we bezig met de schoolontwikkeling van OBS De Bolder. Denk aan het schoolplan, nieuw meubilair en methodes en de inzet van werkdrukverlagende middelen. Lees verder »

 • Schrijver op je scherm?

  Schrijver op je scherm?22 april 2020

  Op OBS De Bolder vinden we (voor)lezen erg belangrijk! Vanwege de Coronacrisis was dat deze week niet mogelijk. Wat doe je dan? Lees verder »

 • Tekenopdracht De Stijl groep 4

  Tekenopdracht De Stijl groep 43 april 2020

  “De bewoners genieten zichtbaar van de prachtige tekeningen die de kinderen gemaakt hebben. Oud Drachtsters herkennen De Stijl in de tekeningen en hier wordt dan over gepraat. Voor alle kinderen die… Lees verder »