Nieuws

 • Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt
  15 mei 2018

  Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

  Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld. De leerlingen waren…

  Meer >
 • Koningsspelen 2018
  25 april 2018

  Koningsspelen 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 waren de jaarlijkse Koningsspelen.We hebben gedanst op het plein, gezamenlijk ontbeten en daarna allemaal spelletjes gedaan.

  Meer >
 • Nieuws uit de groepen
  17 april 2018

  Nieuws uit de groepen

  Er is weer leuk nieuws uit de groepen te melden! Nu de Bolderberichten niet meer verschijnen wordt het groepennieuws met regelmaat op de website bijgewerkt.

  Meer >

2014-2015 | Groep 7

Ongeveer elke vier weken wordt hieronder het laatste nieuws vermeld uit groep 7.

02-07-2015

Schiermonnikoog
Op donderdag en vrijdag 18 en 19 juni zijn we op schoolreisje geweest naar Schiermonnikoog. We logeerden op de kampeerboerderij “De Duinhoeve”. Voor sommige leerlingen was dit best spannend, want niet iedereen was eerder op een eiland of op de boot geweest. We hebben erg genoten op het eiland. We willen hiervoor ook zeker de begeleiding bedanken voor hun inzet en hulp en natuurlijk ook de leerlingen voor een leuk, gezellig en geslaagd schoolreisje.


We gingen met de boot naar Schiermonnikoog. We kwamen aan en we gingen we op de fiets naar de kampeerboerderij. we gingen heel even uitrusten en daarna gingen we een speurtocht doen over het hele eiland. Toen was het al avond en gingen we met de bonte avond beginnen daarna was het al donker en gingen we het spel van de hele klas doen en de juf en de meester en de begeleiders moesten mee doen toen gingen we een wandeling maken en we kwamen uit op het kerkhof van de oorlog toen gingen we terug en gingen we slapen. In de ochtend gingen we ontbijten en daarna gingen we met ze tweeën een vlieger maken en gingen we naar het strand en gingen we vliegeren en toen gingen we weer naar de boot.
Fabienne


We gingen op de boot op weg naar Schiermonnikoog. Toen op de gehuurde fietsen naar de duinhoeve. Toen  gingen we de bedden opmaken en eten. In de middag deden we een speurtocht en een paar fietsen kapot. En met de bonte avond deden veel een act en Joshua , Thijs en ik we deden een quiz. Na de bonte avond gingen we het bos in en kwamen uit bij een vrede hof en toen we terug waren mochten we nog kletsen en we moesten slapen. En gingen we terug met de boot naar Lauwersoog.
Yoran
Waterpret!!
Op donderdagmiddag hebben we een waterspektakel gehouden. De leerlingen mochten allerlei waterspelletjes, waterpistolen e.d meenemen. We hebben de grote waterslang naar het veld gerold en de leerlingen hebben een verkoelende middag gehad. Er waren ook leerlingen die een schaduwplek zochten onder de bomen en lekker met elkaar aan het kletsen waren.

29-05-2015

Op donderdag 30 april hebben we in de groep ons muziekproject afgesloten. Met dit project hebben de leerlingen alleen of in groepjes een act bedacht in de vorm van dans, zang of  magische goochelkunst. De weken ervoor hebben de leerlingen druk geoefend om hun act zo goed mogelijk voor te bereiden. Iedereen heeft ontzettend zijn/haar best gedaan om het er zo leuk mogelijk uit te laten zien. Het was ontzettend leuk om te zien en iedereen had er veel plezier in en ze genoten ook van elkaar. Top gedaan groep 7!!

En alle leerlingen mochten hun favoriete act uitkiezen en de meeste stemmen zijn gegaan naar Max en Sem met het nummer “Broccoli met saus”.
Hieronder vertellen een paar leerlingen kort over dit project. Foto’s van De Bolder got talent staan op de website.

De Bolder got talent was super leuk. Er waren ook vele leuke acts maar Sem en Max hebben gewonnen en terecht ze hadden een super leuke act met hun zang. er waren ook kinderen die zang of dans deden maar er waren ook goochel acts we kregen ook een zakje chips mat wat drinken tussen door. Dat was heel erg lekker. Ik zelf heb met Eliza en Dagmar een hele leuke dans gedaan. Maar we dansten zonder muziek. We heten de Powerpufgirls. Maar helaas hebben we niet gewonnen. Ik zelf heb op Thijs en Joshua gestemd. Groetjes van Tess de Vries.

De Bolder got talent was leuk grappig en verbazend. Want er was dans,zang en goochelen. Het was grappig omdat er domme dingen in zaten zoals: de polonaise, zo maar op de grond vallen en gek dansen. En ik heb gezongen met Mats,Anna en Anne-Nel. Wij zongen het liedje Fourfiveseconds van Riahanna. Maar de winnaar waren Max en Sem zij deden een parodie van Dylan Haegens van Lady Gaga Applause. En zij kregen als prijsje een batch met nummer 1. Maar de rest kreeg ook iets en dat was een soort van springveer en daar stond een uil op en er waren verschillende kleuren. Voor de rest was het leuk. Vriendelijke groeten Juan Pablo Dorhout

Berookte beelden
Op donderdag 4 juni om 13.30 uur gaat groep 7 naar De Lawei voor een cultuurvoorstelling “berookte beelden”. Hieronder volgt informatie over de voorstelling:
Met de tentoonstelling Berookte Beelden & Verder! is Ron Glasbeek weer even terug in Drachten. Ruim twintig jaar was hij als tekenleraar verbonden aan het Ichthus-College/CSG Liudger. In 1982 maakte hij met zijn leerlingen rockmusical De Dreun die een reprise kreeg in De Lawei. Het ‘zigeuner’ thema speelde daarin een belangrijke rol. Wat Ron toen nog niet wist, was dat er in Drachten reeds lang een Romafamilie woonde met een tragische oorlogsgeschiedenis. Inmiddels heeft Ron de familie goed leren kennen.

Berookte Beelden laat zowel de romantiek als de rauwe realiteit van de periode vlak voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zien. De serie ‘grisailles’ eindigt met een drietal portretten van overlevenden van de ‘Porajmos' (zigeunerholocaust), waarvan Mady Driessen-Franz onlangs op 86 jarige leeftijd overleed. & Verder! toont recentere schilderijen in kleur van straatmuzikanten, zoals je ze aantreft bij de supermarkt. Daarnaast zijn er portretten te zien van prominente naoorlogse Roma & Sinti, waaronder de bekende Spaanse Flamencogitarist Tomatito.

Schoolreisje
Het is bijna zover…..het schoolreisje van groep 7!!!! Op donderdag 18 en vrijdag 19 juni zitten wij op Schiermonnikoog. Binnenkort krijgt elke leerling een boekje met informatie over de twee dagen en een overzicht van spulletjes die je moet meenemen. Wanneer er nog bijzonderheden zijn, die wij moeten weten, graag melden bij de leerkrachten van groep 7.

01-05-2015

Jij in de Lawei
Op donderdag 23 april hebben de leerlingen een voorstelling gegeven in de Lawei. De hele dag hebben de leerlingen hard gewerkt aan de voorstelling “een Midzomernachtdroom”. Zo was de een bezig met techniek terwijl een ander druk bezig was met het maken van decor.                              
Met elkaar (en 3 andere scholen)  hebben ze in 1 dag een voorstelling neergezet. Op de avond was de uitvoering. Ouders en andere belangstellenden  waren aanwezig om dit mooie moment mee te maken. Met elkaar kunnen we terug kijken op een leuke, leerzame en vooral zeer geslaagde dag!

Nu volgen er een aantal reacties/ ervaringen van de leerlingen
Jij in de Lawei was anders dan normaal, want anders wordt het gespeeld door volwassenen. Je werd er in een groep gedeeld bijv. percussie dan had je workshop. er deden 4 scholen mee en ongeveer 120 kinderen. De voorstelling duurde ongeveer een uur en het was best een ingewikkeld verhaal. ook was er een jongen genaamd Jeffrey die een vetten salto deed. Verder was het heel leuk en de voorstelling was ook goed gelukt    
Gemaakt door: Sem
 

Donderdag 23 april zijn de kinderen van groep7 naar de Lawei geweest. Ze deden mee aan het project jij in de Lawei. De kinderen zaten allemaal in een workshop. Ze hebben hard geoefend. Voor de grote voorstelling in de avond. Niet allen op het podium werd hart geoefend maar ook achter de schermen. Bijv. grime dat is de workshop waarbij je iedereen moet schminken. Dat is heel erg belangrijk ,want als de mensen op het podiumniet geschminkt zijn dan zouden de mensen in de zaal je niet goed kunnen zien. De kinderen die geschminkt werden vonden het heel grappig. Ze moesten cake op dat is spul waarbij je donkerder lijkt op het podium.

Maar als je niet op het podium staat en je hebt dat spul op dan lijk je net een gestoorde oranje fan,want je hele gezicht is dan oranje. Iedereen moest ook nog oogschaduw en lippenstift op en dus ook de jongens en dat was wel grappig.
Gemaakt door: Jannet

Donderdag 23 april zijn wij met de klas in de lawei geweest. We deden mee met het project van jij in de lawei. Ik zat bij dans ik zat bij 2 andere scholen een school daarvan was voor kinderen die uit andere landen kwamen. En er waren nog veel meer workshops zoals: Grime,Dans,Spel,Percussie,Techniek en nog een paar. Zelf zou ik het liefs bij spel alleen dat kon niet. Het was op de avond heel leuk en ik denk dat iedereen dat wel vond
Gemaakt door: Mats

02-04-2015

Projectgroep
De afgelopen periode hebben de leerlingen van groep 7 en 8  gewerkt aan het maken van een toneelstukje. Het toneelstukje hebben ze gemaakt op basis van een bestaand sprookje. Dit sprookje hebben ze aangepast zodat het geschikt is voor jongere kinderen. Ook hebben ze hulp ingeschakeld van andere leerlingen uit de groep.

Zo waren er nog leerlingen nodig voor het spelen in hun toneelstukje. Ook waren er creatieve leerlingen nodig voor het maken van de voorwerpen en attributen. Op de open dag, woensdag 18 maart hebben ze aan groepen hun toneelstukje gepresenteerd voor de groepen 1 en 2. Hier volgt een kort verslag van Anne-Nel Talsma:

De drie biggetjes
We hebben het sprookje de drie biggetjes na  gespeeld. De biggetjes en de wolf hadden leuke kostuums. Thijs, Jannet en Anne-Nel waren de drie biggetjes. Lisa was de grote boze wolf. Hannah en Dena gingen knutselen. En Erik vertelde de inleiding. We hebben een mooi decor  gemaakt in het speellokaal van de kleuters. We hebben het opgevoerd voor de klas van juf Joy en de klas van juf Sanne. Iedereen vond het hartstikke leuk.
Zeventig jaar bevrijding
Voor de komende periode gaan de leerlingen bezig met het thema “oorlog en bevrijding”. Dit omdat we dit jaar 70 jaar bevrijding vieren in Nederland. De leerlingen  gaan aan de slag met een onderwerp binnen het thema en dit zal uiteindelijk gepresenteerd worden in  een aantal groepen.

06-03-2015

Nationale voorleeswedstrijd
Op maandag 9 maart zal Anne-Nel deelnemen  aan de kwartfinale  van de nationale voorlees-wedstrijd. Dit zal plaats vinden in de bibliotheek van Drachten. Wanneer ze door is zal ze deelnemen aan de provinciale ronde. Deze zal dan  in Gorredijk worden gehouden. We wensen Anne-Nel in ieder geval voor maandag heel veel succes!!
 
Projecten
Op dit moment zijn we eigenlijk bezig met twee projecten. We behandelen het thema Nederland in de groep. Dit omdat we net gestart zijn met een  proefperiode van een nieuwe methode “Alles in 1”.
Hiervoor moeten de leerlingen  iets in 3D maken wat typisch “iets Nederlands” is. Zo zijn er leerlingen die klompen gaan maken, molens, kaas, tulpen en nog veel meer.
Daarnaast werken we nog met een schoolbreed thema. Dit thema is “vrijheid”. In de klas hebben we gekozen om ons te richten op vrijheid in Nederland. Dit jaar vieren we ook voor de 70ste keer Bevrijdingsdag. Hier willen we binnen de groep op in gaan spelen.
 
Ambrasoft
Enige tijd geleden hebben we de leerlingen allemaal een brief mee gegeven voor het thuisgebruik van Ambrasoft. Een aantal leerlingen maakt hier al goed gebruik van. Ook is er nog een aantal die het thuisgebruik nog niet hebben geactiveerd. Mocht het zo zijn dat u de brief of code kwijt bent, kom dan gerust even langs en dan draaien wij een nieuwe voor u uit.

 

 

Nieuws

 • Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt
  15 mei 2018

  Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

  Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld. De leerlingen waren…

  Meer >
 • Koningsspelen 2018
  25 april 2018

  Koningsspelen 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 waren de jaarlijkse Koningsspelen.We hebben gedanst op het plein, gezamenlijk ontbeten en daarna allemaal spelletjes gedaan.

  Meer >
 • Nieuws uit de groepen
  17 april 2018

  Nieuws uit de groepen

  Er is weer leuk nieuws uit de groepen te melden! Nu de Bolderberichten niet meer verschijnen wordt het groepennieuws met regelmaat op de website bijgewerkt.

  Meer >
 

Nieuws

 • Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt
  15 mei 2018

  Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

  Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld. De leerlingen waren…

  Meer >
 • Koningsspelen 2018
  25 april 2018

  Koningsspelen 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 waren de jaarlijkse Koningsspelen.We hebben gedanst op het plein, gezamenlijk ontbeten en daarna allemaal spelletjes gedaan.

  Meer >
 • Nieuws uit de groepen
  17 april 2018

  Nieuws uit de groepen

  Er is weer leuk nieuws uit de groepen te melden! Nu de Bolderberichten niet meer verschijnen wordt het groepennieuws met regelmaat op de website bijgewerkt.

  Meer >