Nijntje beweegdiploma

Geplaatst op 20 oktober 2017

De afgelopen weken hebben juf Sanne, juf Sita, juf Joy en juf Janneke de scholing voor het beweegdiploma van Nijntje gevolgd. Om deze beweeglessen te mogen geven moeten we op school in het bezit zijn van een keurmerk en dat is nu gelukt. Ook de peuteropvang werkt met deze methode en zo creëren we een mooie doorgaande lijn.

Waarom bewegen? Jong geleerd is oud gedaan…. De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.