Nijntje beweegfeest!

Geplaatst op 7 juni 2019

In De Waring vond vrijdag 7 juni 2019 het Nijntje beweegfeest plaats. Alle leerlingen uit de groepen 1 en 2 lieten aan hun (groot)ouders vol trots zien wat ze hadden geleerd en genoten zichtbaar van het sporten.

Nijntje beweegdiploma
Het Nijntje neweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier
In de lessen van het nijntje beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren de kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten.

Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. Goed en gevarieerd bewegen vormen een belangrijk hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen. Zo draagt het Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van de leerlingen op school.

Klik hier voor het artikel in de Drachtster Courant.