Openluchtspel Papegaaienbuurt

Geplaatst op 26 april 2018

Leerlingen OBS De Bolder spelen openluchtspel in de Papegaaienbuurt

Op dinsdag 24 april 2018 hadden we onze eerste opnames van onze openluchtspel in de Papegaaienbuurt. De leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder uit Drachten hebben zelf een openluchtspel geschreven. Ze zijn geïnspireerd door verschillende activiteiten van de Culturele Hoofdstad/Fryslân 2018.

De eerste opnames
De eerste opnames waren in het gemeentehuis van Smallingerland, waarbij "burgemeester” Martien aan het vergaderen was met zijn vier “wethouders” Romée, Jorryt, Zanna en Fabian. In die vergadering werden er "bijzondere plannen" bedacht voor de nieuwe inrichting van de Papegaaienbuurt in Drachten. Tijdens de opnames ontmoette burgemeester Martien en de wethouders de echte burgemeester dhr. van Mourik. Dhr. van Mourik, burgemeester van Smallingerland, werd ook ingelicht over de "bijzondere plannen" van de Papegaaienbuurt van dit college. In het fotoalbum vind je meer foto's van deze opnames.

Hoe verder?
Op dinsdag 15 mei 2018 wordt de rest gefilmd in De Papegaaienbuurt. Een touringcar van Paulusma Reizen zal de leerlingen naar de Papegaaienbuurt brengen. De touringcar heeft een belangrijke rol in het openluchtspel. De leerlingen pauzeren die ochtend in het café van Pietje Bel en de opnames worden gerealiseerd door de vrijwilligers van de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten).

Doel
Het openluchtspel wordt opgenomen en op YouTube op 11 juli 2018 uitgezonden. Alle leerlingen van de groepen 3/4 van ruim 400 basisscholen in Friesland worden gevraagd die ochtend te kijken. Een rode draad door Friesland, zodat ze kunnen zien hoe mooi en bijzonder de Papegaaienbuurt is!