Officiële première Openluchtspel Papegaaienbuurt

Geplaatst op 12 juli 2018

Woensdag 11-07-2018 om precies 11:07 uur zaten de 43 leerlingen van de groepen 3/4 en 4 , wethouder Sijperda van cultuur, raadslid mevrouw Meinsma, PR - en communicatiemedewerker van OPO-Furore mevrouw Veen, regisseur mevrouw Grolleman, communicatie en opnameleider van de ideële stichting PPDtv mevrouw Eenling, meester Rogier, juf Ingrid, juf Grietje, juf Noëlle, meester Romke en twee fotografen van de pers in het klaslokaal van meester Peter.

We gingen het openluchtspel Papegaaienbuurt om precies 11:07 uur bekijken op YouTube. Deze dag, 11-07-2018, en dit tijdstip hadden we bewust uitgekozen. Tel je het bij elkaar op dan heb je 18. Het jaar van de Culturele hoofdstad/Fryslân/de mienskip.

Het openluchtspel Papegaaienbuurt werd ook aangeboden aan de ruim 400 basisscholen in Friesland. Leerlingen van de groepen 3/4 van veel basisscholen in Friesland keken tegelijk met ons. Dat is best wel uniek. De opnames van het openluchtspel Papegaaienbuurt en het verspreiden van de Youtube link werd gerealiseerd door de vrijwilligers van de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten).

De leerlingen waren onder de indruk van het mooie Openluchtspel. Ook wethouder Sijperda was enthousiast en complimenteerde de leerlingen met de mooie film.

Leerling Coen ging daarna live bellen met de leerlingen van de groepen 3 /4 van de OBS Prinses Margriet op Terschelling. Op de speaker konden we horen wat de leerlingen op Terschelling vonden van de film. Daarna ging leerling Teije live bellen met de leerlingen van de groepen 3/4 van OBS De Meerpaal in Lemmer. De leerlingen in Lemmer hadden een prachtig sterren puntensysteem gegeven. Juf Cornelia van OBS De Meerpaal heeft het sterren puntensysteem naar ons gemaild. Dat was super.

Daarna gingen we met de leerlingen en genodigden naar het park voor een mooie groepsfoto. De leerlingen kregen nog een verrassing van wethouder Sijperda: ze werden getrakteerd op een lekkere ijsco. We kunnen terugkijken op een fantastisch geslaagd openluchtspel. De voorbereidingen waren gestart in november 2017, de mooie draaidag hadden we op 15 mei 2018 en op 11 juli 2018 om 11.07 uur de officiële première. We willen graag nogmaals iedereen bedanken voor de hulp en inzet van dit bijzondere, "Stijlvolle", ludieke en culturele project.

Uiteraard heeft ook de media dit prachtige project meegekregen. De Drachtster Courant besteedde er o.a. op Facebook en in hun online krant aandacht aan. Maar ook in de papieren versies van de Drachtster Courant en de Breeduit werd verslag gedaan. Klik hier voor ons eigen fotoboek voor een impressie van deze geweldige dag.