Gevraagd: Luizenouders

Geplaatst op 22 september 2017

Hoofluis is op veel scholen een probleem en het is moeilijk om er vanaf te komen. Het heeft niets te maken met gewassen of ongewassen haar. Het is gewoon een kwestie van pech hebben. Hoofdluis verspreidt zich razendsnel, dus hoe eerder we erbij zijn, hoe kleiner de kans is dat de hoofdluis zich uitbreidt. Vaak controleren is dus belangrijk. Zowel thuis als op school.

Op school hebben we een ouderwerkgroep om op school te controleren. In de eerste schoolweek na vakanties en als er meldingen zijn op andere momenten dan de week na de vakantie. Via deze controles zijn we er ook als school snel bij als een kind hoofdluis heeft en kan behandeling tijdig starten. We zijn op zoek naar extra ouders voor deze werkgroep. Ben jij geïnteresseerd om hiermee te helpen en/of wil je meer informatie? Mail dan naar de coördinator van de werkgroep luizenouders: Nienke Dongstra > nienke.dongstra@gmail.com.