Het placebo effect

Geplaatst op 22 december 2017

Op donderdagmiddag 14 december 2017 hadden we een bijzondere gymles.

Leerlingen van OSG Sinngelland; Winoa, Djé-ling en Carmen verzorgden de gymles. De leerlingen van groep 3 hadden eerst een pittige warming-up, daarna moest elke leerling een eerste starttijd rennen. Ze renden om een groot vierkant heen. Na de starttijd kregen ze "een officieel super sportdrankje", waardoor je nog sneller gingen hardlopen. Bij sommige leerlingen voelden ze de extra energie borrelen. Met deze extra energie gingen ze nogmaals rennen om het vierkant. Vele leerlingen verbeterden hun eerste tijd. Na afloop werd verteld dat de leerlingen water met een heel klein beetje ranja hadden gedronken. Vele leerlingen dachten echt dat ze extra krachten en energie kregen. Een prachtig voorbeeld van het placebo-effect.

De OSG leerlingen verwerken alle uitkomsten in een presentatie op eigen school.