Schrijver op je scherm?

Geplaatst op 22 april 2020

Op OBS De Bolder vinden we (voor)lezen erg belangrijk! Lezen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Onze werkgroep lezen besteedt daarom jaarlijks aandacht aan verschillende activiteiten, zoals: festiviteiten rondom de Kinderboekenweek, de inzet van leesouders, het opzetten en onderhouden van onze Zwerfboekenkast, kinderen lezen uit de boeken van onze schoolbibliotheek, er wordt voorlichting gegeven over allerlei (nieuwe) boeken door onze leesconsulent en regelmatig wordt een kinderboekenschrijver uitgenodigd om te vertellen over zijn of haar boeken.

Vanwege de Coronacrisis was dat deze week niet mogelijk. Wat doe je dan?

De kinderen uit groep 7 van OBS De Bolder werden, toen ze ingelogd hadden, deze keer niet alleen begroet door hun meester Bennie, maar ook door kinderboekenschrijver Thijs Goverde!

Thijs vertelde over zijn werk, waarom hij schrijver is geworden en dat hij momenteel thuis zit door de Corona maatregelen. Hij komt, met zijn kinderen in huis, momenteel niet echt aan schrijven toe. Ook kan hij geen scholen bezoeken, dus daarom is deze oplossing bedacht: 'schrijver op je scherm'. De kinderen mochten allerlei vragen stellen. Zo zijn ze aan de weet gekomen dat Thijs 'Donderkat' het leukst vond om te schrijven.

Tot slot een gouden tip van Thijs: Door te lezen weet je meer, kun je meer vertellen, word je beter op school en leer je je beter in te leven in anderen.’

Dit geweldige initiatief haalde de voorpagina van de Drachtster Courant, klik hier.