Sint en zijn Pieten brachten een bezoek aan OBS De Bolder!

Geplaatst op 5 december 2014

Op vrijdag 5 december kwamen Sint en zijn Pieten aan op De Bolder.
De kinderen van groep 8 hadden flink geoefend en hebben een geweldig leuk dansoptreden gegeven op drie Sinterklaasliedjes. Hulde, knap gedaan!

Er waren 's morgens vroeg twee heuse onderzoekers op ons plein, die hun nieuwste uitvinding aan ons presenteerden: de inpakmachine. Heel handig voor Sinterklaas en zijn pieten, want al het speelgoed dat je er aan de ene kant in stopte kwam er ingepakt en wel aan de andere kant weer uit. Dat ging een tijdje goed, totdat de machine ontplofte en juf Desiree er totaal verfomfaaid uit tevoorschijn kwam. Ze was erg verdrietig dat de uitvinding mislukt was. Het waren gewoon te veel cadeautjes tegelijk, die konden zo snel niet verwerkt worden.

Het was dit jaar weer erg spannend hoe Sinterklaas aan zou komen bij onze school. Er gingen geruchten rond dat hij per helicopter zou arriveren. Meester Frits had voor de zekerheid al een 'H' op het dak geschilderd. Rond half negen hoorden we de helecopter aankomen! iedereen keek in de lucht en zwaaide naar boven. Juf Esther seinde met de lamp. Helaas hoorden we de helikopter echter weer vertrekken.
Even later kwamen Sint en zijn pieten aan op de trekker. De vliegpiet had het niet aangedurfd om op het dak van de school te landen en was naar een weiland verderop gegaan. Gelukkig was de boer bereid om Sint en pieten even bij school af te zetten. Zo kwam het toch nog goed!

Fotograaf Jan Tibbesma legde deze gebeurtenis vast. Op zijn site www.tibbesmafotografie.nl kunt u onder het kopje "Sinterklaas 2014" de foto's gratis downloaden.