Leerlingen OBS De Bolder op bezoek bij KV Drachten

Omdat Simon een prijsvraag had gewonnen tijdens het schoolkorfbaltoernooi op 13 december werden de leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 afgelopen zaterdag uitgenodigd om een wedstrijd te bekijken.

OBS De Bolder gaat naar Robotics evenement

We gaan woensdag 21 februari naar schouwburg De Harmonie in Leeuwarden om mee te doen aan het Edu Robotics Evenement. Lees hier het artikel waarmee we in de Drachtster Courant zijn verschenen.

Waarom 15 minuten lezen per dag?

De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Hun woordenschat en leesvaardigheid groeien direct.

Sinterklaasviering

Het duurt nog wel een paar nachtjes slapen voor het zover is, maar 4 december dan is het zover!

Sinterklaas en z’n pieten komen ook bij ons op school een kijkje nemen, ze brengen een bezoek aan de groepen 1 t/m 4, op vrijdagochtend 4 december. Deze kinderen mogen Sinterklaas iets vertellen, mis¬schien willen ze een liedje zingen, een dansje doen. Een gezellige ochtend wordt het vast en zeker! De kinderen krijgen een traktatie en er is voor elk kind een presentje. Er is natuurlijk de hele ochtend een fotograaf aanwezig. De foto’s zullen in het fotoboek worden geplaatst.

De kinderen van de groepen 5 t/m 8 gaan vrijdagmiddag 27 november naar het sprookje van Vereniging Openbaar Onderwijs in de Lawei. Deze groepen kunnen hun surprises op donderdag 3 dec. (in een vuilniszak) mee naar school brengen. Er hoeft op 4 december geen pauzehap mee naar school. Evenals vorig jaar zullen we Sinterklaas verwelkomen op het plein, kinderen, ouders, kleine broertjes en zusjes zijn daar van harte welkom. Als iedereen achter de afzetlinten blijft, is de ontvangst voor iedereen goed te volgen. Maak ruim baan voor Sinterklaas en zijn Pieten, zodat we op tijd in de groepen met ons programma kunnen starten. Voor alle duidelijkheid zijn hier de tijden:

Vrijdag 4 december

08.20 uur | Alle kinderen, ouders, broertjes en zusjes  zijn op het plein aanwezig om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. Het hele gebeuren vindt plaats aan de OOSTKANT VAN DE SCHOOL!!  Na het welkomstwoord van meester Frits en een klein optreden van…. gaan alle kinderen door de ingang aan de ZUIDKANT naar binnen,  behalve de kleuters; zij komen binnen via hun eigen ingang.

08.45-11.30u | Sinterklaas brengt een bezoek aan de groepen 1 t/m  4. Dus alle kinderen heel snel naar binnen, dan kunnen we op tijd met het feest beginnen.
11.30-12.00u | Sint kijkt nog even om het hoekje bij de groepen 5 t/m 8

Vrijdag is er GEEN niveau-lezen.
Groep 4a gaat vrijdag NIET naar gym!

We hopen dat u enigszins een beeld heeft gekregen over het verloop van de Sinterklaas-activiteiten op school. Zijn er nog vragen, neem gerust contact met de leerkracht op. Wij wensen jullie allemaal een gezellig Sinterklaasfeest.