Heeft u een vraag?

Invallers/staking 14 februari

Geplaatst op 2 februari 2018

Zoals u weet zijn er in deze periode geen invallers. Afgelopen twee weken hebben we met inzet van juf Denice, meester Tycho, inzet van stagiaires en ondergetekende ziekte op kunnen vangen. Alleen groep 8 is vorige week vrijdagmiddag naar huis gestuurd.

Op zich erg fijn dat de meeste groepen door konden en dat we niet meer groepen naar huis hoefden te sturen, maar dit heeft ook een keerzijde. Omdat juf Denice voor de groep stond bleef de extra inzet voor onze zorgleerlingen achterwege. Ook Tycho (IB-er) en ondergetekende stonden de laatste weken voor de groep met als gevolg dat werkzaamheden bleven liggen. Ook het verdelen van een groep zorgt voor onrust in de school. Elke groep krijgt er dan bv. 6 kinderen bij die op hun beurt ook weer uitleg nodig hebben. Voor een korte periode is dat niet erg, maar als dit vaker voorkomt gaat het uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van ons onderwijs. 

Nu hoor ik veel over het salaris wat moet worden verhoogd om het vak interessanter te maken voor nieuwe leerkrachten, maar dat is niet het enige. Om goed (passend) onderwijs te kunnen blijven bieden aan uw kind(eren) hebben we meer nodig om dit voor elkaar te krijgen. Daarom is de stakingsbereidheid in het veld erg groot. We doen dit niet alleen voor ons of onze toekomstige collega’s, maar ook voor uw kinderen en onze leerlingen. De staking op 14 februari start in Noord-Nederland, later volgt de rest van Nederland. 
 

« Terug naar nieuwsoverzicht