Streetwise

Geplaatst op 19 november 2019

Op school nemen we allerlei maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Eén ding is echter heel moeilijk te 'regelen': het gedrag van de verkeersdeelnemers. Kinderen leren alleen in de praktijk hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer. De ANWB voelt zich nauw betrokken bij verkeersveiligheid en heeft ANWB Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar ook leuk en leerzaam verkeersprogramma dat aansprekend is voor alle leerlingen van de basisschool. Op maandag 18 november werd dit verkeersprogramma op De Bolder aangeboden.

Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Al met al een interessante, leuke en leerzame dag!