Filmlancering Van Ganzenveer tot Smartphone

Geplaatst op 8 juli 2019

Op maandag 8 juli 2019 om 19:00 uur was in Poppodium Iduna te Drachten de officiële lancering van de Youtube film “Van Ganzenveer tot Smartphone”.

Eerst stond de premiere op maandag 17 juni gepland maar door droevige omstandigheden moest de lancering worden uitgesteld. Op precies maandag 17 juni was er een speciaal jubileum: We kunnen nu 12½ jaar YouTube filmpjes bekijken op onze Smartphones. Dit is best uniek en sluit naadloos aan op het thema van dit culture project van de gemeente Smallingerland.

De YouTube film is geproduceerd door de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten) in het kader van het culturele jaar in Smallingerland met het thema "Van Ganzenveer tot Smartphone". De crew van PPDtv en de acteurs laten in deze ludieke film de ontwikkeling van de media, door de jaren heen, zien. Alle dorpen in Smallingerland zijn bezocht.

In aanwezigheid van wethouder mevrouw Sijperda, leden van Smelne’s Erfskip, de acteurs en leerlingen van de groepen 7 & 8 van obs De Bolder werd de film vertoond op een groot tv scherm. De band Fisk & the Stereo Machine verzorgde een spetterend optreden. Het optreden werd natuurlijk gefilmd door de filmcrew van PPDtv en de leerlingen op hun mobiele Smartphones. Het was een zeer geslaagde en interactieve avond. De lokale media besteedde ook aandacht aan deze gebeurtenis.  Klik hier voor een fotoreportage.