Veilig leren omgaan met de dode hoek

Geplaatst op 3 maart 2020

Elke dag fietsen duizenden kinderen op straat en dat is niet altijd zonder gevaar. De dode hoek van grote voertuigen zoals vrachtwagens, inzamelingswagens, bussen of tractors, is zo’n gevaar waarvan veel kinderen zich niet bewust zijn. Het gevaar schuilt hier letterlijk in een klein hoekje. Daarom bieden we elk jaar de “dodehoekles” aan op school!

Zelf ervaren wat de chauffeur ziet

Om de kinderen uit groep 7 en 8 te laten ervaren wat een chauffeur van een groot voertuig wel of niet kan zien, kwam er een echte vrachtwagen of inzamelingswagen op school tijdens de les. Samen met een ervaren chauffeur en lesgever. De kinderen kregen uitleg, konden de chauffeur vragen stellen én zelf achter het stuur klimmen. Kunnen ze hun klasgenoten, meester of juf wel of niet in de spiegels zien? En hoe ga je als fietser veilig om met bussen of vrachtwagens in het verkeer? Al met al een leuke en nuttige verkeersles!