Leren programmeren in groep 4

Geplaatst op 15 juli 2018

Vrijdag 6 en 13 juli 2018 hadden de leerlingen van groep 4 twee leuke en leerzame programmeerlessen. De programmeerlessen werden gegeven door meester Jeroen v.d. Weij. Op vrijdag 6 juli kregen de leerlingen les in de robotarm. Hoe werkt en programmeer je nu robotarm?

In groepjes gingen ze nu ervaren hoe dat nu was. Een leerling was de bouwer van een bekerontwerp, een leerling was programmeur en een leerling was de robotarm die de commando's/codes moest uitvoeren om het gemaakte ontwerp te maken. De leerlingen kwamen erachter dat dit je dit heel nauwkeurig moest uitvoeren.

Op vrijdag 13 juli gingen de leerlingen in tweetallen achter de computer waarbij ze moesten samenwerken. De opdracht was om het vogeltje bij het biggetje te krijgen. De leerlingen moesten hierbij de commando's/codes invoeren. Zo programmeerden ze de opdrachten en deze werden in verschillende levels steeds moeilijker. Stappenplan: https://code.org/ , klik dan op cursuscatalogus, klik dan op cursus 2, klik dan op probeer nu en je kunt programmeren. Dit vonden de leerlingen ontzettend leuk, leerzaam en interessant. We willen meester Jeroen graag bedanken voor de twee mooie programmeerlessen. In ons fotoboek vind je een impressie van deze lessen.