Koningsspelen 2019

Geplaatst op 12 april 2019

Ook dit jaar hebben we de Koningsspelen weer georganiseerd. Veel leerlingen kwamen op vrijdag 12 april 2019 in het oranje op school. De leerlingen, ouders, pakes en beppes gingen eerst dansen op het plein. De warming-up was Tjoe Tjoe Wa en daarna De Pasapas van Kinderen voor Kinderen. Een aantal meiden van groep 8 deed de dans voor. Dat was een hele mooie opening van de Koningsspelen.

De leerlingen konden genieten van het koningsontbijt in de klas en aansluitend deden alle leerlingen mee met de kleurwedstrijd. Terwijl iedereen aan het eten en kleuren was, gingen de peuters van OINK naar de grote I Space gymzaal. De peuters kregen een mooie dansles van de CIOS studenten Renate en Lisanne.

Na de kleurwedstrijd ging het echt los. De kleuters hadden spelletjes op het plein, knutselen, dansen, parachutespel op het parkeerterrein en een heus klim – en klauterparcours in de I Space gymzaal. Dansen, spelletjes op het plein, dammen en het klassenspel water – vuur – spons deden de leerlingen uit de groepen 3 – 4 – 4/5. De leerlingen van de groepen 5 – 6- 7A – 7B hadden dansen – spelletjes op het plein – de stormbaan en voetbal. De leerlingen van groep 8 waren uitgenodigd om naar zwembad De Welle te gaan.

Het was een hele sportieve en geslaagde dag. Wij willen alle CIOS studenten, dansjuffen, voetbaltrainers, dammeester, zwembadpersoneel De Welle, Sportbedrijf Drachten, leerkrachten, stagiaires, OV leden en alle hulpouders hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet.