Draaidag openluchtspel Papegaaienbuurt

Geplaatst op 15 mei 2018

Leerlingen van OBS De Bolder in Drachten spelen hun eigen openluchtspel in De Papegaaienbuurt

Op dinsdag 15 mei 2018 hebben de leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt van Drachten gespeeld.

De leerlingen waren geïnspireerd door de verschillende activiteiten van de Culturele Hoofdstad 2018 en hebben zelf het openluchtspel geschreven. De kinderen hebben op school geoefend. Ze kregen veel positieve ondersteuning en prachtige medewerking: Paulusma Reizen verzorgde het vervoer naar de Papegaaienbuurt, café Pietje Bel voor opvang tijdens het filmen, regisseur mevrouw Grolleman voor de spelregie, de vrijwilligers van de ideële stichting PPDtv (productie Ploeg Drachten) voor de filmopnames. Verder werkten mee; de gemeente Smallingerland, de bewoners van de Papegaaienbuurt, het bestuur van Doesburg-Rinsemahuis, enthousiaste ouders en agenten in opleiding (politie academie) en de schoolverkeersouder dhr. Hultink.

Op woensdag 11 juli 2018, om 11.07 uur precies, kunnen alle leerlingen van groep 3/4 van de 400 Friese basisscholen tegelijkertijd het openluchtspel bekijken op Youtube. Een uniek project dat als een rode draad door Friesland loopt en iedereen laat zien hoe mooi de Papegaaienbuurt in Drachten is.

Klik hier voor het fotoalbum met meer foto's en hier voor het artikel in de Drachtster Courant.