Scoor een boek

Geplaatst op 12 februari 2020

De Friese bibliotheken doen in samenwerking met SC Heerenveen mee met de actie 'Scoor een boek'. De kinderen worden gestimuleerd om in 9 weken zoveel mogelijk boeken te lezen. Er konden 50 klassen meedoen en onze groep 6 is uitgekozen!

De aftrap werd verzorgd middels een filmpje met SC Heerenveen speler Filip Bednarek. Onze biebconsulent Miranda Hartgers organiseerde tevens een boekensushi om de kinderen kennis te laten maken met de vele nieuwe boeken die de klas heeft gekregen. Na het lezen mogen de kinderen aangeven wat ze van het boek vinden. Zo ontstaat een elftal (de 11 meest favoriete boeken van de klas). Voor ieder uitgelezen boek scoort de klas een doelpunt. In de rust komt Miranda meer nieuwe boeken brengen.

Bij het fluitsignaal wordt bekend hoeveel boeken iedere school heeft gescoord. Op 22 april kunnen op het sportveld nog meer punten worden verzameld o.a. door een 'ren je rot' spel met vragen over het boek 'Storm en de uitvinding van voetbal'. Dit boek wordt in de klas voorgelezen. De klas met de meeste punten wint een unieke SC Heerenveen prijs.!