Stichting Leergeld

Geplaatst op 12 september 2016

Leergeld is een landelijke organisatie, bestaande uit lokale Stichtingen Leergeld, die ter plaatse steun verlenen aan schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau. De organisatie werkt nauw samen met het Jeugd Sportfonds en Jeugd Cultuurfonds en de diverse gemeentes De stichting biedt kinderen de  kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het gaat hierbij om:

• Contributie van een (sport)vereniging, sportattributen en sportkleding.
  • Bepaalde schoolkosten: zoals een fiets of een computer voor het voortgezet onderwijs. Een bijdrage voor de schoolreisjes/werkweek excursie. De vrijwillige ouderbijdrage wordt niet vergoed.
  • Cursusgelden (toneel, knutselen, schilderen,  dans etc.) muziekles.
  • Schoolspullenpas: voor de aanschaf van schoolspullen (geen boeken) alleen voor het voorgezet onderwijs. Aan te vragen vanaf mei/juni 2017.
  • Jarige Job een verjaardagspakket voor kinderen van 4 tot 12 jaar t.w.v. €35,-
  • Diploma A zwemles voor kinderen van 6 tot 13 jaar.
  • Zome activiteiten zoals: zomerzwemabonnement, spelweek, zomerkamp, etc.

Voor meer informatie kan men bellen/mailen naar onderstaande nummers.
Stichting Leergeld Friesland-Oost
E-mail: info@leergeldfrieslandoost.nl
Telefoon: 06 - 456 513 14 (bereikbaar van ma t/m do van 9.30 tot 12.00 uur)
Alg- coördinator: Mevrouw M.M van Veen.
Tijdens schoolvakanties alleen per e-mail te bereiken.

Ga voor meer informatie naar www.leergeld.nl of meld u aan bij www.kindpakket.nl.