Leerlingen OBS De Bolder op bezoek bij KV Drachten

Omdat Simon een prijsvraag had gewonnen tijdens het schoolkorfbaltoernooi op 13 december werden de leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 afgelopen zaterdag uitgenodigd om een wedstrijd te bekijken.

OBS De Bolder gaat naar Robotics evenement

We gaan woensdag 21 februari naar schouwburg De Harmonie in Leeuwarden om mee te doen aan het Edu Robotics Evenement. Lees hier het artikel waarmee we in de Drachtster Courant zijn verschenen.

Waarom 15 minuten lezen per dag?

De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Hun woordenschat en leesvaardigheid groeien direct.

Geplaatst op 20 november 2015

Damtoernooi
Op woensdag 28 oktober hebben 5 leerlingen van onze school aan het jaarlijkse damtoernooi voor basisscholen mee gedaan en met succes. Er deden dit jaar 23 viertallen aan mee en onze
school eindigde op de zesde plaats! Een prima prestatie van Mats, Thijs, Yoran, Julian en Bas. It Maitiidslibben uit Opeinde bezette de eerst vier plaatsen en de Voorde eindigde nog net
voor ons. Het was een spannende en gezellige middag in de kantine van sportcentrum Drachten.

Bowlingtoernooi
Op donderdag 12 november hadden de leerlingen van groep 7 en 8 het jaarlijkse bowlingtoernooi. Er was dit jaar veel belangstelling voor het bowlen. In 4 groepen hebben de leerlingen elk 5 rondes gespeeld. Uiteindelijk had Dagmar Smit de hoogste score en ging naar huis met een mooie prijs. Gefeliciteerd Dagmar! Alle leerlingen hebben het ontzettend goed gedaan en de scores lagen dicht bij elkaar. Voor iedereen petje af!!