Vignet Gezonde School: Welbevinden

Geplaatst op 20 mei 2020

Sinds 2020 hebben we voor het onderdeel welbevinden een vignet gekregen van de Gezonde School. Dit houdt in dat we op dit onderdeel aan de criteria voldoen en we een subsidie in kunnen zetten om dit verder uit te bouwen.

Waarom vinden we dit zo belangrijk?

Leerlingen zijn pas in staat om te leren en zichzelf te ontwikkelen als ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn op school. Sociaal-emotioneel welbevinden staat voor lekker in je vel zitten en gepast sociaal gedrag vertonen. Kinderen die lekker in hun vel zitten hebben meer zelfvertrouwen en zijn weerbaarder. Hierdoor kunnen zij zich beter inleven in een ander, beter omgaan met emoties van zichzelf en anderen en hechtere relaties opbouwen. Werken aan welbevinden draagt ook bij aan een fijne sfeer in de klas. Iedereen mag er zijn, fouten mogen gemaakt worden en samen dragen we zorg voor een veilige school. Scholen dragen zorg voor een veilig pedagogisch klimaat. Zorgen voor een prettig en veilig leer- en leefklimaat is daar een logisch onderdeel van.